Na 2009 en 2010 zal het Nationaal Modelvliegkamp  dit jaar van 3 t/m 10 augustus - onvoorziene omstandigheden voorbehouden – voor de 3e maal worden gehouden bij de ERMVC in Eibergen.

EEN – volledig verzorgde -MODELVLIEGVAKANTIE, VOOR WIE ?

Het Nationaal Modelvliegkamp is met name bedoeld voor modelvliegers die al enige ervaring hebben met  vliegen. We stellen een minimum leeftijd van 14 jaar om alleen deel te mogen nemen aan het Kamp. Ben je jonger dan 14 en wil je toch mee, dan kan dat onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar. Deelname aan het kamp staat open voor iedereen, het is er niet alleen voor de jeugd en je hoeft ook geen lid te zijn van een club of overkoepelende organisatie!

PROGRAMMA

Er zal weer een volledig weekprogramma worden samengesteld met daarin voor elk wat wils: Concours d’ Elegance, demo’s, (fun)wedstrijdjes, Recreatief Record vliegen, limbo- en combatvliegen, etc. etc. Het complete programma zal in een van de komende Nieuwsbrieven worden gepubliceerd.
De AMATI AWARD zal dit jaar gaan naar de modelvlieger die zijn toestel aantoonbaar zelf heeft ontworpen (dus bijv. tekeningen of schetsen laten zien) en dat , na keuring door de keurmeesters én door de Amati Awardcommissie, tijdens de week minstens één rondje vliegt. De award wordt dit jaar, behalve met een beker, vergezeld van een bescheiden geldbedrag in enveloppe om vrij te besteden.

Vliegen
We vliegen op een mooi onderhouden grasveld, waarin een verharde start- en landingsbaan is aangelegd.
Het veld is gelegen onmiddellijk grenzend aan het kampeerterrein en biedt ruime mogelijkheden voor het vliegen met nagenoeg alle categorieën (behalve VrijeVlucht) modelvliegtuigen.

Veldregels
We vliegen volgens het terrein reglement van de ERMVC en het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM)
Er geldt een geluidsbeperking van 79 dB voor vliegtuigen met een verbrandingsmotor. In verband met de geldende milieuvergunning zal hierop gemeten worden en zijn uitzonderingen helaas niet mogelijk.

Je dient gebrevetteerd te zijn om zelfstandig te mogen vliegen en uiteraard WA verzekerd. Dit kan een individuele WA verzekering zijn, of een collectieve WA verzekering via je club of van de KNVvL. Er kan om een verzekeringsbewijs worden gevraagd. Er zal – zo mogelijk - per categorie (zweef, motor en heli) een coördinator aanwezig zijn. Deze heeft doorgaans instructiebevoegdheid, maar is geen full time instructeur. Vandaar dat je beter enige ervaring kunt hebben.

Kamperen
Slapen doe je in een eigen meegebrachte tent of caravan, die geplaatst mag worden meteen grenzend aan het  vliegveld.  Uiteraard zijn er sanitaire voorzieningen, zoals toiletten en douches aanwezig. Om veiligheidsredenen kunnen uitsluitend caravans van stroom worden voorzien.

Laden - Opslag - Bouwen en Repareren
Naast het clubgebouw zal een zeecontainer worden geplaatst waarvan de ruimte wordt ingericht om accu’s, lipo’s etc. veilig op te slaan en te laden.
Uiteraard wordt de container voorzien van stroom maar neem zelf een stekkerblokje mee!
De container en clubgebouw zullen ’s nachts worden afgesloten !

Voor opslag van modellen en het bouwen en repareren zal ruimte worden gecreëerd in de grote, goed verlichte, tent met houten vloer, die op het terrein wordt geplaatst.
Ondanks dat het een flinke tent gaat worden blijft het met de ruimte passen en meten. Wees dus selectief met de spullen die je wil meenemen. Neem wel je eigen bouwspullen mee.
Ook gereedschappen, etc. moet je uiteraard zelf meenemen.

MAALTIJDEN
Eten doen we eveneens in een daarvoor gezellig ingericht deel van de grote tent die op het terrein tussen het ERMVC clubhuis en de camping wordt geplaatst.

De maaltijden worden voor ons verzorgd door een catering bedrijf:
’s Ochtends een uitgebreid (lopend) ontbijtbuffet waarbij tevens een lunchpakket kan worden klaar gemaakt. 
Rond lunchtijd zal er worden gezorgd voor koffie/thee/melk en wat warms zoals bijvoorbeeld een lekkere kop soep.
’s Avonds is er een warme maaltijd of barbecue.

Uiteraard zal de gebruikelijke ”vette hap” later op de avond niet ontbreken en vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor drankjes en versnaperingen die tegen redelijke prijzen op basis van de inmiddels ingeburgerde ”strippenkaart” te koop zullen zijn.

DEELNEMERSBIJDRAGE: € 295,-- p.p.