Kamp 2017

Kamp 2017 in Odoorn

Het Nationaal Modelvliegkamp 2017 zal dit jaar van 5 t/m 12 augustus 2017 - onvoorziene omstandigheden voorbehouden – worden gehouden in Odoorn, Drenthe.
Dit is alweer het 15e kamp van de stichting NMVK.

De Odoorner Luchtvaart Club (OLC)

Het Nationaal Modelvliegkamp is tijdens het kamp van 2017 voor het eerst te gast bij de OLC. De modelvliegvereniging bestaat uit ca. 90 leden die allerlei vormen van de modelvliegsport beoefenen. Bestaande uit radiografische vliegtuigen, helikopters, zwevers en  parachutisten. De vereniging beschikt over een clubhuis en eigen parkeerterrein. De OLC is in elke zin van het woord een actieve club.
Gedurende het jaar zijn er (KNVvL) modelvliegwedstrijden, evenementen zoals het oliebolvliegen en de Hemelvaartsdag Fly-In en demonstraties voor belangstellenden, bedrijven en scholen.

 

Veld OLC

Accommodatie

Het vliegveld
De vliegbewegingen op de OLC vinden plaats vanaf een mooi, groot grasveld en in een riante ruimte. Het veld wordt omringd door voornamelijk akkers en kleine, wat dichter begroeide gebieden voornamelijk bestaande uit bomen. Deze liggen echter ruim van het veld af, zodat de vliegruimte niet wordt beperkt. Het veld is gelegen onmiddellijk aan het kampeerterrein en leent zich voor het vliegen met nagenoeg alle disciplines (uitgezonderd VrijeVlucht en met straalmotor aangedreven modellen).
Het vliegveld wordt gescheiden van het kampeerterrein en het clubhuis d.m.v. veiligheidshekken à twee meter hoog. De pits is grotendeels betegeld en voorzien van een aantal werktafels.

Kamperen en aanwezige voorzieningen
Je overnacht in een zelf meegebrachte tent of caravan, die geplaatst mag worden direct grenzend aan het vliegveld. Omwille van veiligheidsredenen kunnen uitsluitend caravans van stroom worden voorzien. Uiteraard zijn de nodige sanitaire voorzieningen aanwezig. Gedurende de kampweek is een douchewagen op het terrein geplaatst en zal het clubhuis zijn opengesteld voor toiletbezoek.

Opslag van modellen, bouwen en repareren
Gewoonte getrouw is ook dit jaar de grote partytent weer aanwezig. In de goed verlichte tent zullen twee secties worden gemaakt; een eetgedeelte en een stal-, bouwgedeelte. Beide gedeeltes worden voorzien van tafels en banken om ontbijt, lunch en diner te kunnen nuttigen of bouw- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren.
Het eetgedeelte houden we graag netjes en is louter bedoeld voor de gezamenlijke maaltijden en het gezellig samenzijn tijdens de late uurtjes van de avond.

Ondanks de ruime maat van de tent blijft de beschikbare ruimte bemeten. De ervaring leert dat er genoeg plek is om modellen te stallen, maar dat er wel een max is. Probeer selectief te zijn met de spullen die je meeneemt en verzorg zo mogelijk ook een plekje in je caravan of tent om spullen in op te slaan. Spullen om te bouwen en repareren (gereedschappen e.d.) moet je zelf meenemen. Gezien het aantal deelnemers kun je altijd wel bij iemand een stuk gereedschap o.i.d. lenen als dat nodig is.

Laden
Voor het laden van accu’s wordt een container op het terrein geplaatst. Neem zelf een stekkerblok of haspel mee! In principe gaat het laden van accu’s tijdens het NMVK prima. Echter leert ook hier de ervaring dat er een max. aantal laadapparaten is dat tegelijk ingeschakeld kan zijn, alvorens er problemen met de stroomvoorziening op kunnen treden. Probeer te letten op de hoeveelheid laadcapaciteit die je tegelijk in gebruik neemt, zodat we het voor eenieder plezierig kunnen houden.
De container is evenals het clubhuis ’s nachts afgesloten voor laadactiviteiten.


Veldregels en voorwaarden

Piloten

Veldregels
We vliegen volgens het terreinreglement van de OLC en het Nederlandse Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM). Dit geldt voor alle disciplines. Voor het Modelvliegkamp 2017 is een geluidslimiet van 80 dBA vastgesteld. Concreet betekent dit dat het bronniveau van verbrandingsmotoren niet boven de 80 dBA, gemeten op 7 meter van de uitlaatstroom mag liggen.

Het brevet
Om zelfstandig te mogen vliegen dien je gebrevetteerd te zijn. Mocht je niet gebrevetteerd zijn bieden we tijdens het kamp de mogelijkheid brevet te vliegen per discipline. Onder begeleiding van een (vrijwillige) instructeur kun je oefenen met het brevetprogramma en vervolgens examen doen om een KNVvL erkend brevet te halen. Het is prettig al wat ervaring te hebben met modelvliegen voordat je deelneemt aan het kamp, omdat er in principe geen fulltime instructeurs aanwezig zijn die je vanaf de grond af naar het brevet kunnen begeleiden. Beginnen met vliegen kun je beter bij een modelvliegclub bij jou in de buurt doen. Indien je in het bezit bent van een clubbrevet (geen erkend KNVvL brevet) leg je het brevetexamen af op het kamp om deze direct te verkrijgen.
De te behalen brevetten zijn voor: motormodellen, helikopters, zweefvliegtuigen en multikopters.

WA verzekering
Iedere deelnemer dient uiteraard WA verzekerd te zijn.

Programma

Er zal weer een volledig weekprogramma worden samengesteld met daarin voor elk wat wils: Concours d’ Elegance, demo’s, (fun)wedstrijdjes, Recreatief Record vliegen, limbo- en combatvliegen, etc. Het complete programma zal in een van de komende Nieuwsbrieven worden gepubliceerd.

Verzorging inwendige mens

Eten doen we in een daarvoor gezellig ingericht deel van de grote tent die op het terrein naast het clubhuis wordt geplaatst. De maaltijden worden voor ons verzorgd door een cateringbedrijf.

De maaltijden gedurende de kampweek bestaan uit:

’s Ochtends een uitgebreid (lopend) ontbijtbuffet waarbij tevens een lunchpakket kan worden klaar gemaakt.  

Rond lunchtijd zal er worden gezorgd voor koffie/thee/melk en wat warms zoals een lekkere kop soep.

’s Avonds is er een warme maaltijd of barbecue.
Uiteraard zal de gebruikelijke ”vette hap” later op de avond niet ontbreken en vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor drankjes en versnaperingen die tegen redelijke prijzen op basis van de inmiddels ingeburgerde ”strippenkaart” in onze huisbar verkrijgbaar zullen zijn.


Een modelvliegvakantie, voor wie?

Het Nationaal Modelvliegkamp is met name bedoeld voor modelvliegers die al enige ervaring hebben met  vliegen.
We stellen een minimum leeftijd van 14 jaar om alleen deel te mogen nemen aan het kamp.
Ben je jonger dan 14 en wil je toch mee, dan kan dat onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar.
Deelname aan het kamp staat open voor iedereen, het is er niet alleen voor de jeugd en je hoeft ook geen lid te zijn van een club of overkoepelende organisatie!

Deelnemersbijdrage en inschrijving

INSCHRIJVING:

Inschrijven kan VANAF NU,
Online op onze website: www.modelvliegkamp.nl

Uitsluitend inschrijvingen voor VOLLEDIGE deelname aan het kamp kunnen worden geaccepteerd.  Hierop kunnen om praktische redenen geen uitzonderingen worden gemaakt.

DEELNEMERSBIJDRAGE:
€ 315,- p.p. all.in.