Het Nationaal Modelvliegkamp zal dit jaar van 2 t/m 9 augustus - onvoorziene omstandigheden voorbehouden – voor de 2e keer worden gehouden in Oss.

De Gemeente Oss ligt in de provincie Noord Brabant - het land waar het leven goed is - tussen ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen.

We zijn in Oss te gast op de mooie accommodatie van MVV ”Delta” Oss.

De club werd op 5 januari 1976 opgericht en telt momenteel ca. 50 leden, waaronder een aantal gerenommeerde wedstrijdvliegers in de klassen
RB-Kunstvlucht en RB-Schaal.


Oss
We mogen ons met het 12e kamp dat de Stichting Nationaal Modelvliegkamp – NMVK dit jaar organiseert, bij deze club van harte welkom weten.

Op het terrein van de MVV ”Delta” Oss vinden we naast een prima onderhouden start- en landingsbaan een mooie hangaar en een gezellig clubhuis, met daaromheen voldoende kampeer- en parkeerruimte.

 


PROGRAMMA

Er zal weer een volledig weekprogramma worden samengesteld met daarin voor elk wat wils: Concours d’ Elegance, demo’s, (fun)wedstrijdjes, Recreatief Record vliegen, limbo- en combatvliegen, etc. etc. Het complete programma zal in een van de komende Nieuwsbrieven worden gepubliceerd.

ACCOMMODATIE

Mini AirportVliegen
We vliegen op een mooi onderhouden grasveld.
Het veld is gelegen onmiddellijk grenzend aan het kampeerterrein en biedt ruime mogelijkheden voor het vliegen met nagenoeg alle categorieën (behalve VrijeVlucht) modelvliegtuigen.

Veldregels
We vliegen volgens het terrein reglement van MVV ”Delta”, de Regeling Modelvliegen en het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM)
Geluid: het bronnivo van modellen met verbrandingsmotoren mag niet boven de 80 dBA , gemeten op 7 meter, liggen.

Je dient gebrevetteerd te zijn om zelfstandig te mogen vliegen. Heb je nog geen brevet ? Geen nood, tijdens de kampweek bieden wij de mogelijkheid om voor een (door de KNVvL erkend) brevet af te vliegen.
Er zal – zo mogelijk - per categorie (zweef, motor en heli) een coördinator aanwezig zijn. Deze heeft doorgaans instructiebevoegdheid, maar is geen full time instructeur. Vandaar dat je beter enige ervaring kunt hebben.

Iedere deelnemer dient uiteraard WA verzekerd te zijn.
Er kan om een verzekeringsbewijs worden gevraagd.

Kamperen
Slapen doe je in een eigen meegebrachte tent of caravan, die geplaatst mag worden meteen grenzend aan het  vliegveld.  Uiteraard zijn er sanitaire voorzieningen, zoals toiletten en douches aanwezig. Om veiligheidsredenen kunnen uitsluitend caravans van stroom worden voorzien.

LadenLaden - Opslag - Bouwen en Repareren
In de hangaar is op de aanwezige rekken voldoende ruimte om accu’s, lippo’s etc. te laden.
Neem zelf een stekkerblokje mee.
Het clubgebouw en hangaar zullen ’s nachts worden afgesloten !

Voor opslag van modellen en het bouwen en repareren zal ruimte worden gecreëerd in de grote, goed verlichte, tent die op het terrein wordt geplaatst. Ondanks dat het een flinke tent gaat worden blijft het met de ruimte passen en meten.
Wees dus selectief met de spullen en modellen die je wil meenemen. Neem wel je eigen bouwspullen mee. Ook gereedschappen, etc. moet je uiteraard zelf meenemen.VERZORGING INWENDIGE MENS
Eten doen we eveneens in een daarvoor gezellig ingericht deel van de grote tent die op het terrein tussen het clubhuis en de hangaar wordt geplaatst.
De maaltijden worden voor ons verzorgd door een catering bedrijf:
’s Ochtends een uitgebreid (lopend) ontbijtbuffet waarbij tevens een lunchpakket kan worden klaar gemaakt. 
Rond lunchtijd zal er worden gezorgd voor koffie/thee/melk en wat warms zoals bijvoorbeeld een lekkere kop soep.
’s Avonds is er een warme maaltijd of barbecue.

Uiteraard zal de gebruikelijke ”vette hap” later op de avond niet ontbreken en vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor drankjes en versnaperingen die tegen redelijke prijzen op basis van de inmiddels ingeburgerde ”strippenkaart” in onze huisbar te koop zullen zijn.

EEN – volledig verzorgde -MODELVLIEGVAKANTIE, VOOR WIE ?

Het Nationaal Modelvliegkamp is met name bedoeld voor modelvliegers die al enige ervaring hebben met  vliegen. We stellen een minimum leeftijd van 14 jaar om alleen deel te mogen nemen aan het Kamp. Ben je jonger dan 14 en wil je toch mee, dan kan dat onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar. Deelname aan het kamp staat open voor iedereen, het is er niet alleen voor de jeugd en je hoeft ook geen lid te zijn van een club of overkoepelende organisatie!
Een modelvliegkamp is gezellig - leerzaam - vakantie op z’n best - veel vliegen op een prima locatie - volledig en uitstekend verzorgd !!!
vraag het maar eens aan de velen die je al zijn voorgegaan. Ze zijn zeker ook in jouw club te vinden !

DEELNEMERSBIJDRAGE: € 295,-- p.p. all.in. 

INSCHRIJVING:
Inschrijven is niet meer mogelijk, het modelvliegkamp is inmiddels volgeboekt.