Kamp 2011

Het 9e Modelvliegkamp, dat van 6 t/m 13 augustus werd gehouden op het terrein van LVC Limbricht-Sittard en georganiseerd door de Stichting Nationaal Modelvliegkamp was weer een succes. De week begon nat, was tussendoor soms droog, maar winderig en eindigde ook weer nat. Het leek deze zomer maar niet te lukken iets te organiseren zonder dat je er laarzen en regenkleding bij nodig hebt.

Geen punt voor het Modelvliegkamp. Zet maar 40 fervente modelvliegers bij elkaar en je hebt, weer of geen weer, altijd een prettig evenement. Bijkomend voordeel was dat vanuit de organisatie alle deelnemers een bouwpakketje hadden gekregen van de zogenaamde Lightra Deltra, een ontwerp van een van de deelnemers, Yannic van Moerkerk, die 40 pakketjes had gefreesd. Het beschikbaar stellen van het pakketje was mede mogelijk door een financiële bijdrage van de KNVvL aan het kamp. In tegenstelling tot andere jaren werden de bouwtafels dan ook niet alleen gebruikt voor de nodige reparaties, maar aan het eind van de week kon er door maar liefst tien deelnemers een wedstrijd worden gehouden met een kistje wat er een week eerder nog niet was.

Dat het kamp nog altijd populair is onder jong en oud bleek uit het feit dat het kamp dit jaar helemaal volgeboekt was. Een van de oorzaken daarvan is wellicht de afgelopen jaar geïntroduceerde manier van gespreid betalen voor het kamp, het zogenaamde kampsparen. Door betaling van een paar tientjes per maand spaar je zo gemakkelijk en voor de portemonnee vrijwel pijnloos een Modelvliegkamp bij elkaar. Bijzonderheden hierover zijn hier terug te vinden.

 

Groepsfoto 2011