Kamp 2010

Het achtste Nationaal Modelvliegkamp zit er weer op. Het kamp werd voor de tweede keer op rij georganiseerd op het veld van de Eibergse Radio Model Vlieg Club (ERMVC). In de tweede week van augustus kwamen ongeveer 30 deelnemers uit het hele land bijeen om zich bezig te houden met hun grootste hobby: modelvliegen en alles daar om heen. Hoewel je veel kunt organseren ben je in zo’n week toch ook grotendeels afhankelijk van dat ene ding wat je niet in de hand hebt: het weer. Toch hadden we daar ook niet over te klagen. Op een enkel buitje op zondagmiddag en dinsdagavond na bleef het droog en was het prima vliegweer.
En gevlogen werd er: vanaf tien uur in de ochtend tot aan sunset. Naast de vele momenten dat er vrij kon worden gevlogen werden er ook diverse wedstrijdjes gehouden. Zo waren er een limbo-wedstrijd, een zweefwedstrijd, een combat, een motor- en een chuckwedstrijd. Voor elk wat wils. Bijzonder was de recreatief duurrecord wedstrijd. De spelregels zijn simpel, je neemt een willekeurig vliegtuig en probeert dat zo lang mogelijk in de lucht te houden. Met een miniem verschil verbrak Evert van Waegeningh het oude kamprecord en realiseerde een onafgebroken vlucht met een tijd van 1 uur, 43 minuten en 30 seconden.
Het vlekkeloos verlopen kamp krijgt natuurlijk weer een vervolg. In 2011 zijn we van 6 t/m 13 augustus te gast bij LVC Limbricht in Sittard.

Lees meer in de kampkranten.